Hap&Tap Magazine

<<|

Creatief Restaurant Zuyd

Als de horeca door een crisis als deze zo lang gesloten blijft, komt er vanzelf ruimte voor nieuwe ideeën. Tenminste, als je restaurant Zuyd heet. Daar draait de denktank al sinds het prille begin succesvol overuren.

“Ben je net gewend aan de extra ruimte, mag je weer meer dan dertig gasten ontvangen. Dat is toch wel echt een luxe die we erbij gekregen hebben,” legt Wendy uit. ”Als we naar de stad gaan en het is ergens heel druk, draaien we nu om. Ik vind het dan ook heel lastig voor te stellen terug te gaan naar de capaciteit van voor Corona. Qua werkruimte is het veel fijner en de tafeltjes staan nu mooier op zichzelf. Momenteel wordt daarom creatief gekeken naar het behouden van de 1.5 meter zonder stoelen  op te hoeven geven. Smallere maar langere tafels bijvoorbeeld. Of afgeronde hoeken. Niet alleen fijner werken voor ons maar ook rianter voor de gast.” 

THEMA BOXEN

De behoefte aan ruimte is niet het enige wat blijvend is veranderd bij Zuyd, sinds het virus ons land bezocht. Na het succes van de Zuyd voor Thuys boxen tijdens de eerste lockdown, is er sinds de tweede lockdown het concept Thinks inside the box, serve outside the box. Niet meer elke twee weken maar elke maand een nieuwe, unieke themabox met passende gerechtjes. “Je merkt toch dat gasten die wel naar het restaurant komen het ook fijn vinden om af en toe thuis met vrienden te kunnen eten. Kinderen naar bed, geen oppas nodig en de flesjes wijn kunnen open.”

VERRASSINGSMENU

Take away is voor restaurant Zuyd niet meer weg te denken maar het hart van de zaak blijft natuurlijk het restaurant. Naar Zuyd ga je voor een avondvullend programma en hoe vul je een fijne avond beter dan met een verrassingsmenu? ”A la carte is er bij ons helemaal af. We werken nu met vaste verrassingsmenu’s die elke twee weken wisselen. Daar hebben we specials aan toegevoegd zodat mensen die zich niet helemaal willen laten verrassen, altijd nog een zelfgekozen gerechtje kunnen toevoegen.”  |>>

DOORDEWEEKSE DAGEN

De vaart zit er weer helemaal in. Ook op doordeweekse dagen loopt het beter dan verwacht. “Ik denk dat de klassieke weekindeling is veranderd voor velen door het thuiswerken. Waarom zou je ook alle leuke dingen in het weekend proppen? Ergens gaan eten op een woensdag breekt zo lekker de week,” zegt Wendy lachend.

IK (K)OESTER JE

Bij het weggaan valt mijn oog op een etagère met prachtig gedecoreerde oesterschelpen. ”Dat is inderdaad ook nog een overblijfsel,” vertelt Wendy. “Wat als hobby begon, is uitgegroeid tot een heus merk inclusief mooie verpakking en visitekaartjes. Ik (k)oester je is de prachtige boodschap die erbij hoort. Ik ben nu al bezig voor de kerst. Dan boren
we er een gaatje in zodat hij bij onze gasten in de kerstboom kan.”

TEKST: MYRA MADELEINE / FOTOGRAFIE: TOM VAN DER PUT

Restaurant Zuyd
Ginnekenweg 35, Breda
culinair@restaurantzuyd.nl
Tel. 076-5151340
Facebook en Instagram: @restaurantzuyd

DEEL DEZE PAGINA!