aanbevolen ...

(COVERSTORY / NUMMER 5 / 2023)

'GOESTING'
zet Vlaanderen
op de kaart

Draait het leven niet rond verlangen? We kennen allemaal het verlangen naar chocolade, bier, muziek, liefde en vriendschap. In Vlaanderen hebben ze daar een speciaal woord voor. 'GOESTING' is de perfecte Vlaamse vertaling voor verlangen. En toevallig weten Vlamingen wel het één en ander over verlangen. Vooral als het om eten gaat.

© TOERISME VLAANDEREN

Maak kennis met ‘Ambassadors of GOESTING’: Een groep foodies die culinair Vlaanderen belichamen. Chefs, chocolatiers, brouwers, gastvrouwen en culinaire makers, verenigd door één gemeenschappelijk doel. De verborgen verhalen van de Vlaamse eetcultuur delen. Wedden dat je die nog niet kent? Inderdaad, -nog- niet.

De 21 ‘Ambassadors slaan de handen in elkaar om de Vlaamse gastronomie op de culinaire wereldkaart te zetten. Een collectief van makers met diverse achtergronden en métiers. Wat hen bindt, is hun vakmanschap, hun hoge standaarden en hun drive om de Vlaamse gastronomie naar een nog hoger niveau te tillen. De ultieme doelstelling? Het toekomstbeeld van het culinaire erfgoed samen vormgeven en Vlaanderen samen op de internationale kaart zetten als dé bestemming voor foodies. Dat doen ze samen. Allemaal op hun eigen authentieke manier, maar wel met hetzelfde gedachtengoed.

Bij het collectief zijn aangesloten: Peter Goossens (Hof van Cleve***), Julius Persoone en Alina Kulinicheva (The Chocolate Line), Wim Ballieu (Balls & Glory), Caroline Baerten en Nicolas Decloedt (humus & hortense**), Hendrik Dierendonck (Slagerij Dierendonck), Nick Bril (The Jane**), Sven Dekleermaeker (Brouwerij Duvel Moortgat), Rudi Ghequire (Brouwerij Rodenbach), Anne-Sophie Breysem (Ansoler), Martijn Defauw (Rebelle*), Filip Claeys (De Jonkman***), Seppe Nobels (Instroom*), Sven en Evelyn De Ville (Frituur Tartaar), Joke Michiel (Souvenir**), Pieter Devolder (ZUUT), Lien Vandeputte (Réliva), Raf Van Pottelbergh (Brouwerij 3 fonteinen), Tim en Inge Boury, (Restaurant Boury***), Thomas Cools (Grondwitloof Familie Cools), Willem Hiele (Restaurant Willem Hiele*) en Frédéric Van Tricht (Kaasaffineurs Van Tricht).

LOKALE KWALITEIT

Wat de Vlaamse gastronomie typeert, is een ontzettende rijkdom aan lokale producten van hoogstaande kwaliteit, een grote liefde voor de Vlaamse eet- en drinkcultuur én een uitzonderlijk vakmanschap dat traditie en innovatie naadloos met elkaar verbindt. Dat alles wordt samengebracht onder de term ‘goesting’, een op en top Vlaams
woord.

“Vlaanderen heeft ontzettend veel te bieden op gastronomisch vlak.’, zegt ‘Ambassador of GOESTING’, Peter Goossens. "Door onze krachten te bundelen kunnen we de Vlaamse gastronomie op een duurzame manier verder ontwikkelen en laten evolueren en ervoor zorgen dat ze de ruchtbaarheid krijgt die ze verdient. Dat we zo’n diverse groep van verschillende makers, elk met hun eigen kennis en specialisatie, bij elkaar brengen, is uniek.”

De leden van het collectief zullen niet alleen op regelmatige basis samenkomen om ervaringen uit te wisselen en te experimenteren, ze trekken de komende jaren ook regelmatig naar het buitenland om er de Vlaamse culinaire troeven in de internationale etalage te zetten.

"Dat ik deel mag uitmaken van een collectief met gepassioneerde culinaire vakmensen, is fantastisch. Ik ben fier om samen met hen de culinaire rijkdom van Vlaanderen verder te mogen ontwikkelen én uitdragen!", zegt chef en ondernemer Wim Ballieu.

visitflanders.com

Deel dit verhaal ...

Jouw verhaal ook op onze website?

Neem dan contact met ons op!

+31 76 888 1417

info@hapentap.nl

© BURO70 / Hap&Tap Magazine