Hap&Tap Magazine

<<|

Gasthaus Hochwang 

Een gastenkamer met uitzicht op 52 bergtoppen, wie wil dat nu niet?! Tel daarbij op een upscale klassiek Franse keuken, mooie wijnen en op zijn tijd een muzikaal optreden en je bent in Gasthaus Hochwang in de Zwitserse bergen absoluut op het juiste adres.

Zwitserland

John en Suzanne Frencken vertrokken zo’n twaalf en een half jaar jaar geleden naar dit paradijselijke oord om het sinds 1748 bestaande Gasthaus om te toveren tot een luxe vakantieverblijf. Suzanne, die aanvankelijk als horecamanager werkte, genoot haar koksopleiding van de grote chefs der aarde, zoals Kurt Jaussi waar ze een privéopleiding van kreeg. John is de onvolprezen gastheer die zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt.

Ooit had het echtpaar restaurant De Brouwerie in 
Brouwershaven. “Suzanne werkte in die tijd ’s winters al vanaf 1990 in Klosters-Serneus en had haar hart verpand aan dit gebied”, vertelt John. “In 2008 besloten we om het restaurant in Zeeland
te verkopen en hier in het kanton Graubünden een horecagelegenheid te beginnen. Dat werd dus het eeuwenoude Gasthaus Hochwang in Furna, kanton Graubünden. We hebben de vele kleine vertrekken die het had verbouwd tot wat het nu is: vier suites en vijf Doppelzimmers. Bewust de focus op rust en genieten; kleinschalig dus.”

OVERWELDIGENDE NATUUR

Zwitserland, het rijkste land van Europa met een 
overweldigende natuur, heeft ook Johns hart gestolen. “In alle seizoenen is het hier goed toeven. Natuurlijk zijn er de skipistes waarnaartoe onze eigen shuttlebus dagelijks heen en weer rijdt. Van
half november tot half mei kun je hier op de ski’s staan. Voor wie niet wil skiën is er een scala aan bergtours in iedere moeilijkheidsgraad, zowel wandel- als fietsroutes.”   |>>

Gasthaus Hochwang
Zwitserland

De natuur in dit gebied is niet verpest door mensenhanden. In de winter kunnen de gasten zich hier ook uitleven met offpiste skitours of prachtige sneeuw-schoenwandelingen maken en in de zomer fietstochten, al dan niet met de e-bike, Nordic Walken en natuurlijk ook gewoon mooie bergwandelingen maken. Mocht je aan dit alles nog niet genoeg hebben en sla je liever een balletje, ook daarin is ruimschoots voorzien. Er liggen maar liefst vijf golfbanen in de omgeving die van half mei tot half september zijn geopend. Gasthaus Hochwang is zowel met de eigen auto als met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Hier rijden de treinen elk half uur, sneeuw of geen sneeuw, en de bus stopt letterlijk voor de deur.

CULINAIR EN MUZIKAAL GENIETEN

De vier suites en vijf tweepersoonskamers van Gasthaus 
Hochwang zijn gericht op de toerist die rust, ruimte en luxe zoekt. “Zowel het verblijf als ons restaurant is gericht op persoonlijke service. De upscale keuken biedt een keur aan gerechten die allemaal bereid worden met gezonde, regionale producten. De gasten kunnen genieten van een Bergbeklimmers Ontbijt tot een Gourmet Diner en alles wat er tussen zit.”

Enkele jaren geleden hebben John en Suzanne de oude ‘Gada’ (stal) verbouwd tot een volwaardige oude stijl concertzaal met plaats voor 120 gasten die, onder het genot van een heerlijke maaltijd, kunnen genieten van diverse optredens van muzikanten uit de hele wereld. De muziekstijlen variëren van jazz tot klassiek.

“Afgelopen jaar hadden we hier, buiten het palet aan muziekgenres, een Amerikaanse countryband die wegens coronamaatregelen niet terug naar huis kon. Ze hebben een spontaan optreden verzorgd en willen graag nog eens terugkomen. Dat we dan veel gasten hebben uit de andere kant van het land, zegt wel iets over de kwaliteit die we ook hier in bieden.”DOOR: ANKE DERKSE

DEEL DEZE PAGINA!