Playdôme
Fun in Roosendaal

Bowlen met sneeuwballen, curlen in een ijsgrot of genieten van authentieke huisgemaakte schnitzels. Bij Playdôme Roosendaal staat alles in het teken van de Alpen. Een jaar geleden opende het activiteitencentrum haar deuren. Eigenaar Nicky Broos is na een uitdagende coronatijd helemaal klaar om nu écht te gaan beginnen. "Het enige wat we willen is mensen plezier bezorgen. En waar kan dat nu beter dan in de Alpen."

playdome

Bij binnenkomst in het moderne gebouw van Playdôme in Roosendaal valt al snel op dat alles in het teken staat van de Alpen. Skiliftjes dienen als barstoelen, verkeersborden verwijzen naar plaatsen in Tirol en op de achtergrond zijn après-ski hits te horen. “Wij proberen op een moderne manier de authenticiteit van de Alpen naar Nederland te halen. Playdôme moet je het gevoel geven dat je in de Alpen bent”, legt eigenaar Nicky Broos uit. “Of het nu zomer of winter is; we zorgen het hele jaar door voor een unieke beleving.”

WINTERS

De keuze voor een Alpen-thema is voor Broos niet zo gek. Het berggebied vormt een rode draad in het leven van de ondernemer. “Bijna alles wat ik ooit heb gedaan staat in het teken van wintersport.” Zo was hij jarenlang eigenaar van Skidôme en IceKart in Rucphen. “Ik zeg altijd dat ik in een vorig leven in de Alpen geboren moet zijn. Op een of andere manier heb ik iets met wintersport en de bergen”, vertelt hij. Die thematisering wordt overal in terug gebracht. Bij de bowlingbaan kijk je uit op een bergdorp in Tirol, op de borrelkaart staan Alpen-snacks in plaats van mini-snacks en de ballen bij de bowlingbaan lijken net op witte sneeuwballen. 

HAKBIJL GOOIEN

“Wij willen ervoor zorgen dat je bij ons écht kan ontspannen, dat je het gevoel van tijd verliest”, legt de ondernemer uit. Daarvoor biedt Playdôme allerlei activiteiten aan. Zo kan je karten, lasergamen, bowlen, curlen en zelfs hakbijl gooien. “Dat loopt bizar goed. Ik had never nooit gedacht dat hakbijl gooien zo aan zou slaan. Mensen komen daar speciaal voor hiernaartoe, dat is hartstikke leuk.” Of je nu met een grote groep, je gezin of een kleinere gezelschap komt, voor ieder is er wat wils. “Samen herinneringen en plezier maken, dat staat hier centraal.”   |>>

playdome

FIJNE HORECA

Ook zonder een activiteit te doen ben je bij Playdôme van harte welkom, maakt Broos duidelijk. Zo kun je binnen wandelen voor een Warsteiner van de tap, een authentieke schnitzel of een van de andere Alpen-specialiteiten in het restaurant. “De ene keer komen mensen iets actiefs doen, de andere keer komen ze wat eten of drinken. Hier kan je op een heel ontspannen wijze een aantal uurtjes tafelen in een unieke omgeving.” Daarnaast zijn er allerlei arrangementen waar de gast gebruik van kan maken. Zo is er iedere laatste zondag van de maand onbeperkt schnitzel eten tijdens ‘Schnitzel Sonntag’.

KNALLEND SEIZOEN

Door de corona-beperkingen is het afgelopen jaar niet zo gelopen als Broos zich had voorgesteld, maar dat houdt hem zeker niet tegen om door te gaan. “We hebben nog geen twaalf maanden normaal kunnen draaien en ook wij merken een tekort aan handjes. Maar dat zijn allemaal uitdagingen waar je heel veel van leert.” Samen met zijn team is hij dan ook helemaal klaar voor het komende najaar. “Ik denk dat wij een knallend seizoen tegemoet gaan. Het enige wat we willen is mensen plezier bezorgen, en waar kan dat nu beter dan in de Alpen.”

Meer info op: playdome.nl

DOOR: CAMIEL BEEKERS

DEEL DEZE PAGINA!